Terry helpt Hiddink op fortuinlijke wijze aan punt

Jw
16 januari 2016, 18:10   Bijgewerkt: 16 januari 2016, 18:37

Chelsea heeft ternauwernood een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Everton. John Terry maakte zijn eigen doelpunt van eerder in de wedstrijd goed door diep in blessuretijd te scoren. De ervaren Engelse verdediger deed dat vanuit buitenspelpositie, maar de arbitrage ontging dat. Daardoor eindigde een spectculair duel in 3-3.

Guus Hiddink, de interim-coach van Chelsea, schroomde in aanloop naar het treffen met Everton niet om het woord 'degradatie' in zijn mond te nemen. De 69-jarige trainer noemde het 'de realiteit' en ook na vandaag kan de regerend landskampioen nog altijd niet omhoog kijken op de ranglijst. Op het eigen Stamford Bridge bleef Chelsea ongeslagen onder Hiddink, maar een punt schiet niet echt op.

Maar meer zat er niet in voor Chelsea. Hiddink mag zelfs blij zijn met een punt, vooral omdat zijn ploeg mazzelde in de slotfase. John Terry maakte in de achtste (!) minuut van de blessuretijd de 3-3. Hij deed dat weliswaar fraai en subtiel met de hak, maar wel in buitenspelpositie, terwijl de extra tijd ook nog eens officieel zeven minuten bedroeg.

De 3-2 van Ramino Funes Mori in de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd tenietgedaan. De 24-jarige Argentijn tikte bij de tweede paal een voorzet op handige wijze binnen, nadat Everton gevaar had gesticht vanuit de hoekschop. Het bleek dus niet genoeg voor een overwinning.

Al met al was er wel genoeg te beleven voor de fans. Chelsea had zich in de tweede helft door doelpunten van het Spaanse duo Diego Costa en Cesc Fabregas teruggeknokt van een 2-0 achterstand. Dat kon Everton zich aanrekenen, want The Toffees zaten door een eigen doelpunt van Terry en een treffer van Kevin Mirallas halverwege op rozen. Chelsea blijft op de veertiende plaats staan in de Premier League, Everton staat daar drie plekken boven. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen