Eenvoudige zeges voor Man City en Southampton

Jw
16 januari 2016, 18:33   Bijgewerkt: 16 januari 2016, 18:44

In de Engelse Premier League heeft Manchester City in elk geval voor even de koppositie veroverd. De miljoenenploeg van trainer Manuel Pellegrini won met duidelijke cijfers van Crystal Palace: 4-0. Trainer Ronald Koeman won met 'zijn' Southampton ook eenvoudig van West Bromwich Albion (3-0).

Dat Manchester City ruim wint van Crystal Palace klinkt misschien logisch, maar gezien de prestaties van The Eagles dit seizoen is dat zeker niet. Trainer Alan Pardew heeft zijn ploeg uitstekend staan, wat goed is voor een huidige achtste plaats. Toch bleek Manchester City een klasse zaterdag te groot.

Fabian Delph zette de titelkandidat halverwege de eerste helft op voorsprong met een bekeken schot. Vervolgens was het aan de Argentijnse topspits Sergio Agüero om het duel in het slot te gooien. De 27-jarige aanvaller maakte kort voor de rust de 2-0 en schoot in de tweede helft definitief alle spanning weg door ook de 3-0 te verzorgen. De Spaanse spelmaker David Silva maakte de nederlaag in de slotfase nog een tikkeltje erger voor de bezoekers.

Southampton is weer terug

Southampton zat vrij lang in een dip, maar lijkt daar met een tweede overwinning op rij weer uit. De ploeg van trainer Ronald Koeman won verrassend simpel van West Bromwich Albion (3-0). Het grote Engelse talent James Ward-Prowse eiste de aandacht op. Met een rake vrije trap en een benutte strafschop legde hij persoonlijk de basis voor de overwinning. Voormalig FC Twente-speler Dusan Tadic bepaalde de eindstand op 3-0. Bij Southampton ontbraken Maarten Stekelenburg en Jordy Clasie, maar speelde Virgil van Dijk wel de hele wedstrijd.