Napoli profiteert van nieuw puntverlies Internazionale

Jw
16 januari 2016, 23:11

Napoli heeft een uitstekende stap gezet in de strijd om de Scudetto, de Italiaanse landstitel. De club uit Napels maakte in eigen huis geen fout tegen Sassuolo, dat toch verrassend zesde staat in de Serie A. Napoli won dankzij wederom twee treffers van Gonzalo Higauín met 3-1. 

Op zestig procent zat hij nog maar, stelde trainer Maurizio Sarri onlangs. Maar hoeveel beter kan Higuaín nog? De Argentijnse spits scoort aan de lopende band in Italië en voert de topscorerslijst aan met twintig doelpunten in evenveel wedstrijden. Ook vanavond was hij op dreef door de belangrijke 2-1 en 3-1 te produceren. 

Sassuolo, dat uitstekend presteert dit seizoen, begon nog wel goed. Uit een strafschop gaf Diego Falcinelli de bezoekers hoop op een stunt, wat vorige week tegen Internazionale nog lukte (1-0 winst). Maar Napoli ging niet zoals de titelconcurrent in de fout. Via José Callejón kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, waarna Higuaín de punten binnensleepte voor de koploper. 

Eerder op de dag had Internazionale, dat nu tweede staat, gelijkgespeeld tegen het Atalanta van Marten de Roon. Juventus komt morgen in actie tegen Udinese. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen