Ervaring helpt PSV in De Kuip: "Effectief, zoals altijd"

17 januari 2016, 18:27

Geen enkele ploeg uit de Eredivisie slaagde er dit seizoen nog in om te winnen of überhaupt op voorsprong te komen in De Kuip, maar PSV liet deze statistieken zondag in rook opgaan. De Eindhovenaren zegevierden met 0-2 in Rotterdam-Zuid en deelden de Rotterdammers daarmee een dreun uit in de strijd om de landstitel. De conclusie van de topper: de PSV'ers waren niet stukken beter, maar wel volwassener en efficiënter dan Feyenoord.

Alle spelers van PSV die zich na afloop in de mixed zone van De Kuip lieten zien waren het erover eens: voetballend gezien deden beidde topploegen weinig voor elkaar onder, maar elementen als ervaring en geslepenheid gaven de doorslag in de kraker. "Dit geeft een heel lekker gevoel, deze 0-2", sprak doelman Jeroen Zoet na afloop met een brede glimlach.

Ook aanvoerder Luuk de Jong kan zich vinden in deze lezing. De spits noemde de eerste helft ook slordig. "Maar toen we met 0-1 voor kwamen koesterden we dat en gingen we compacter spelen. We hebben toen geen gekke dingen gedaan. We hebben het professioneel uitgespeeld. Dan zie je toch dat we ervaren zijn. We hebben weinig weggegeven en waren gevaarlijk in de omschakeling", aldus de goaltjesdief, die zelf niet tot scoren kwam. Héctor Moreno en invaller Luciano Narsingh waren verantwoordelijk voor de goals.

Kortom, wat was nou precies het verschil tussen Feyenoord en PSV? "Wij waren effectief, zoals altijd", antwoordt Pröpper op deze vraag. De middenvelder was zelf belangrijk met een assist bij de 0-1. "Dat is altijd lekker. Gastón Pereiro kon hem er al in koppen en raakte hem ook iets aan, maar gelukkig belandde de bal voor de voeten van Moreno", aldus de oud-Vitessenaar, die samen met Jorrit Hendrix en Andrés Guardado heerste op het middenveld.

Door winst in Rotterdam staat PSV nog drie punten achter koploper Ajax en is de voorsprong op Feyenoord vergroot tot vijf punten.

[photo,95057,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen