Van Gaal: "Voor rust was het alleen maar overleven"

17 januari 2016, 18:28

Louis van Gaal vond zijn ploeg Manchester United zondag niet goed beginnen aan de uitwedstrijd tegen Liverpool. Toch verlieten The Red Devils Anfield met drie punten: door een doelpunt van Wayne Rooney in de 78ste minuut werd met 0-1 gewonnen. Van Gaal is er vanzelfsprekend blij mee.

"In de eerste helft hielden we alleen maar tegen. Liverpool was de betere en agressievere ploeg. Maar in de tweede helft hielden we de bal beter in ons bezit, waardoor we ons terug in de wedstrijd knokten. We creëerden kansen en kwamen ook tot scoren via Wayne (Rooney, red.)", aldus Van Gaal op de clubwebsite. "Ik ben heel content met de tweede helft. Liverpool was voor rust de ploeg die domineerde en wij moesten overleven. Na de pauze hebben we onze spelopvatting laten zien en dat we uit elke situatie kunnen scoren."

Van Gaal was ook blij met het optreden van keeper David De Gea. "Ik weet niet hoeveel reddingen hij heeft gemaakt, maar volgens mij waren het er te veel. Hij haalt altijd een bepaald niveau en dat is geweldig. Maar ik ben heel blij dat we onze voorsprong deze keer wel hebben vastgehouden, want tegen Newcastle United gaven we het twee keer uit handen", besluit Van Gaal, doelend op het 3-3 gelijkspel van eerder deze week.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen