Santos schiet NEC vanaf de stip naar drie punten

Jw
17 januari 2016, 18:43   Bijgewerkt: 17 januari 2016, 19:21

NEC heeft het seizoen hervat met een nipte overwinning op Willem II. Goalgetter Christian Santos bewees andermaal zijn waarde door uit een strafschop de enige treffer van de wedstrijd te maken (1-0). Doordat FC Twente eerder dit weekend won, moet Willem II oppassen dat het binnenkort niet in de degradatiezone terechtkomt. NEC doet daarentegen met een vijfde plaats verrassend mee in de subtop. 

Met de kersverse doelman Brad Jones (33) als nieuwe kapitein miste NEC de verdediger echter niet. En omdat clubtopscorer Christian Santos nog wel altijd onder contract staat in Nijmegen, beschikt de club over een garantie op doelpunten. De 27-jarige Venezuelaan legde in de 21ste minuut aan vanaf de stip en maakte alweer zijn twaalfde treffer van het seizoen. De strafschop was veroorzaakt door Stijn Wuytens, die een schot van Anthony Limbombe met de hand had beroerd.

Bij Willem II waren de aanvallende impulsen minimaal. Richairo Zivkovic kreeg in de punt van de aanval het vertrouwen, maar zoals zo vaak dit seizoen was de Ajax-huurling onzichtbaar. Erik Falkenburg was de enige speler aan Willem II-zijde met veel dreiging, maar hij had geen geluk in de afronding. Willem II eindigde het duel met tien man, doordat Frank van der Struijk twee gele kaarten verzamelde. Mede daardoor kwam de zege van NEC, dat zich na de rust slechts bezighield met verdedigen, niet meer in gevaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen