Over de grens: wat opviel in het buitenland

18 januari 2016, 19:47   Bijgewerkt: 18 januari 2016, 20:18

Het was weer een bewogen en lekker voetbalweekend. In deze vaste rubriek lopen we met FCUpdate.nl altijd een rondje langs de internationale velden. We pikken de meest opvallende en in het oog springende zaken eruit. Met in deze editie een niet gegeven rode kaart voor een wereldster, het ontbreken van een toverstokje en twee helden van voetbalgrootmachten.

Ronaldo, niet doen

{image[307405][left-half][]}Voetballen kan Cristiano Ronaldo als geen ander, dat liet de Portugese superster van Real Madrid afgelopen weekend ook weer zien. De vedette leidde de Spaanse topclub met twee doelpunten langs Sporting Gijón (5-1 winst). Toch liet Ronaldo zich tijdens het duel ook van zijn slechte kant zien. Hij was niet gediend van het gedrag van Gijón-speler Nacho Cases en verkocht de tegenstander een onnodige trap. Het was overduidelijk natrappen, waarvoor maar één straf staat: een rode kaart. De Portugees kwam echter goed weg en werd niet eens op de bon geslingerd. Hij is een geweldige voetballer, daar is geen twijfel over mogelijk, maar dit soort incidenten zien we niet graag. Bekijk de beelden hier. Overigens viel het ook op dat Real Madrid na achttien (!) minuten al met 4-0 voor stond tegen Gijón.

Neville mist magie

{image[307432][right-half][]}Op 2 december toverde Valencia een verrassende naam uit de hoed. Gary Neville nam het roer over van de ontslagen Nuno. Maar sinds de Engelsman de leiding heeft in de sinaasappelstad, is het er niet beter op geworden. Integendeel zelfs. Na acht wedstrijden wacht de onervaren trainer nog steeds op zijn eerste overwinning met Valencia in de Primera División. Het is een zeldzaam slechte reeks van de subtopper, die bovendien over een prima selectie beschikt. Afgelopen zondag werd er in het eigen Mestalla ondanks een wereldgoal van Alvaro Negredo met pijn en moeite met 2-2 gelijkgespeeld tegen Rayo Vallecano. Het was een nieuwe domper voor Neville en co. Veel mensen vonden het avontuur van de oud-international van Engeland gedoemd om te mislukken en lijken hun gelijk te krijgen. Of kan Neville het tij nog keren? "Ik heb tijd nodig, ik heb geen toverstokje", zei hij afgelopen weekend. Deze kan hij wel goed gebruiken...

Overigens heeft Arsene Wenger wél magie:

Rooney is de man

{image[307391][left-half][]}Langzaam maar zeker gaat het weer beter met Manchester United, dat zondag de grootste wedstrijd van Engeland met 0-1 won van Liverpool. Dankzij de zege in de klassieker vindt manager Louis van Gaal dat zijn ploeg weer in de race is voor het kampioenschap van Engeland. Wayne Rooney was wederom de gevierde man bij de Mancunians, hij maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt. De all-time topscorer van de nationale ploeg van Engeland loopt nu vier uit vier in de laatste duels en heeft dankzij zijn goal op Anfield een record gevestigd. Nog nooit eerder maakte een speler zoveel Premier League-treffers voor één club als Rooney, die het record van Arsenal-icoon Thierry Henry (175) verbeterd heeft. Alan Shearer staat derde in het rijtje, met 148 goals voor Newcastle United.

Overigens had deze fan de goal van Rooney al aan zien komen, hij voorspelde zelfs de minuut van het doelpunt goed in deze tweet:

Enhorabona Leo!

{image[307433][right-half][]}De hattrick van Luis Suarez, de blunder van Iker Casillas, de glansrol van Georginio Wijnaldum en de tiende Serie A-overwinning op rij van Juventus in het gerenoveerde Udinese-stadion sprongen dit weekend ook in het oog, maar wij kiezen in deze rubriek toch voor de sfeeractie van de supporters van FC Barcelona voor Lionel Messi. De Argentijnse vedette wist afgelopen week voor de vijfde keer in zijn geweldige carrière de Gouden Bal in de wacht te slepen en kreeg daarom een fantastisch eerbetoon van zijn grootste fans. Op de tribunes van Camp Nou werd een megadoek ontrold met een afbeelding van Messi, met daarbij de tekst 'Enhorabona Leo!' (gefeliciteerd Leo) en vijf Gouden Ballen. In Catalonië weten dat ze zo veel mogelijk van de voetbalgod moeten genieten, nu kon Messi ook eens genieten van een actie van de supporters.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen