KNVB: "Arbiter kan niet 15.000 man controleren"

18 januari 2016, 21:06

De KNVB vindt dat de thuisclub moeten blijven bepalen of een wedstrijd al dan niet stilgelegd moet worden wegens kwetsende spreekkoren. Na de oerwoudgeluiden bij de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax, waarna de wedstrijd niet werd gestaakt, is de dicussie rond die regel ongelaaid.

"Tot zo'n tien jaar geleden lag die verantwoordelijkheid ook bij de scheidsrechter, maar die heeft zijn handen vol aan de 22 man die er met hem op het veld staan", zo zegt woordvoerder Hans van Kastel van de KNVB tegen Voetbal International.

Van Kastel benadrukt dat de druk op een scheidsrechter niet te hoog mag worden. "Een arbiter kan niet ook nog 15.000 toeschouwers in de gaten houden, en dan hebben we het in dit geval nog over het stadion van ADO Den Haag en niet over dat van Feyenoord of Ajax. Er komt rondom een wedstrijd een kleine tot middelgrote stad in beweging. Clubs moeten vergunningen aanvragen om zo'n wedstrijd te organiseren, want het is gewoon een evenement. Er moet aan allerlei veiligheidsvoorwaarden worden voldaan."

De thuisspelende club moet dus het besluit nemen, al had Riechedly Bazoer, aan wie de oerwoudgeluiden gericht waren, ook van het veld mogen stappen. "We willen de clubs of spelers niet in de weg staan om in dit soort gevallen een grens te trekken. Wij hadden er als KNVB ook begrip voor gehad als ADO, Ajax of de scheidsrechter uit eigen beweging van het veld was gestapt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen