Hoofd jeugdopleiding trekt PEC-deur achter zich dicht

19 januari 2016, 14:57

Rini Coolen en PEC Zwolle zetten na het huidige seizoen een punt achter hun samenwerking. Na drie jaar actief te zijn geweest als hoofd jeugdopleiding van de bekerwinnaar van 2014, vindt de voormalig coach van FC Twente het tijd voor een nieuwe uitdaging in zijn carrière.

Op de clubwebsite blikt Coolen alvast terug op zijn tijd in het IJsseldeltastadion. "De afgelopen jaren heb ik op een heel positieve manier kunnen werken bij PEC Zwolle. Het was voor mij in 2013 een mooie uitdaging in een nieuwe rol. We hebben met elkaar een goede structuur aangebracht en een aantal doelstellingen gehaald, waarvan de belangrijkste de erkenning als Nationale Opleiding door de KNVB is. Ik voel echter dat ik aan het einde van dit contract toe ben aan een nieuwe uitdaging. Vandaar dat we in goed overleg hebben besloten de verbintenis niet te verlengen", aldus Coolen.

Technisch directeur Gerard Nijkamp vindt de keuze van Coolen jammer, maar toont wel begrip. "Wij respecteren de beslissing van Rini om voor een nieuwe uitdaging te gaan. In de afgelopen jaren heeft hij namelijk prachtige resultaten met onze voetbalacademie geboekt. Zo promoveerde de A1 bijvoorbeeld naar de Eredivisie en hebben we de jeugdopleiding met drie nieuwe teams verbreed. Ik kijk dan ook met veel waardering en plezier terug op Rini zijn tijd hier."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen