Juventus juicht in Rome en treft Inter in halve finale

20 januari 2016, 22:53

Juventus heeft woensdagavond een pittige horde genomen richting de halve finale van de Coppa Italia. La Vecchia Singora was knap met 0-1 te sterk voor Lazio Roma. Door de overwinning kruist de Turijnse topclub in de halve eindstrijd de degens met Internazionale, dat dankzij een 0-2 zege bij Napoli doorging in de Italiaanse beker.

Het treffen tussen Lazio en Juventus was een herhaling van de bekerfinale van afgelopen seizoen en het Supercup-duel van dit seizoen. Juventus was in beide wedstrijden te sterk en dat gold ook voor deze editie. Lazio miste Federico Marchetti, Ricardo Kishna, Santiago Gentiletti, Stefan de Vrij, Dusan Basta en Ravel Morrison en dat brak de ploeg in het eigen Stadio Olimpico op.

Zonder Wesley Hoedt maar met debutant Milan Bisevac in de basis startte Lazio nog wel prima tegen Juventus. Keita Balde Diao had het vizier echter niet op scherp staan. Dat gold ook voor Paul Pogba en Simone Zaza aan de zijde van Juventus. Uiteindelijk wisten de Bianconeri na ruim een uur spelen het verschil te maken: Stephan Lichtsteiner hielp zijn ploeg naar de halve finale, zo bleek na het gebruik van doellijntechnologie. Op het moment van de winnende treffer was Hoedt net in het veld gekomen voor Maurico, die per brancard van het veld gedragen moest worden. Edson Braafheid kwam niet in actie bij Lazio, hij bleef op de bank.

Nu is het dus Juventus-Inter in de halve finale. In de andere halve eindstrijd staat AC Milan tegenover Alessandria, dat ervoor zorgde dat er sinds 1984 voor het eerst een derdeklasser zo ver kwam in de Coppa Italia.

In de Serie A werd woensdagavond ook nog één wedstrijd afgewerkt. Sassuolo en Torino hielden elkaar op 1-1. Sassuolo komt daardoor weer op gelijke hoogte met nummer zes Milan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen