Liverpool schuift League Two-club in return wel opzij

20 januari 2016, 23:08

Liverpool-manager Jürgen Klopp had er flink de pest in dat zijn ploeg veroordeeld was tot een return tegen het nietige Exeter City in de derde ronde van de FA Cup, maar zag zijn ploeg in het tweede deel van de krachtmeting wel haar niveau halen. Na de 1-1 in Exeter werd het woensdagavond 3-0 op Anfield.

Het gebeurt niet vaak bij Liverpool, maar er was sprake van een comfortabele zege. Dat mag natuurlijk ook wel tegen een League Two-club, al stijgen de lager geklasseerde Engelse ploegen vaak boven zichzelf uit in de FA Cup. Dat was dit keer echter niet het geval, waardoor The Reds met 3-0 konden winnen voor de eigen fans. In de vierde ronde ontvangt de formatie van Klopp West Ham United op Anfield.

De Welshman Joe Allen gaf tegen Exeter City binnen tien minuten het startschot voor de eenvoudige zege, na een fraaie beweging. Invaller Sheyi Ojo verdubbelde de marge in de tweede helft met een prima schot van de rand van de zestien meter. João Carlos Teixeira zorgde voor het slotakkoord: 3-0. Zowel voor Ojo als voor Teixeira was het de eerste treffer in dienst van Liverpool.

Liverpool wacht al sinds 2006 op de winst van de FA Cup.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen