Van der Hoorn mag niet weg: "Wel een klotesituatie"

20 januari 2016, 23:50

Frank de Boer beseft dat Mike van der Hoorn in een zeer vervelend parket zit bij Ajax, maar de trainer wil niet dat de verdediger deze winterstop uit de Amsterdam ArenA zal vertrekken. Dat heeft de oefenmeester in gesprek met AT5 aangegeven.

"Het is een hele klotesituatie voor hem, maar ik denk in het eerste instantie in het belang van Ajax en daarnaast in het belang van mezelf op dat moment en op dat moment is het noodzakelijk dat hij blijft", maakt De Boer duidelijk Mocht Joël Veltman geblesseerd of geschorst zijn, dan moet Van der Hoorn klaarstaan. "Als Joël niet speelt, dan speelt hij."

Het geduld van Van der Hoorn wordt dus flink op de proef gesteld, maar uiteindelijk kan het wel resulteren in een vaste plek. "Stel dat Joël het het laatste halfjaar fantastisch doet, er komt een geweldige aanbieding en wij kunnen niet weigeren en hij wil graag weg, dan is hij onze nummer één op dat moment. Hij zit al heel dichtbij en hij zit nu in een moeilijke periode", aldus De Boer.

Ricardo van Rhijn, een andere verdediger die weinig aan de bak komt bij Ajax, stond een tijdje geleden op de nominatie om naar Galatasaray te gaan. "Voor ons hoeft hij niet weg, laat dat duidelijk zijn. Uiteindelijk vind ik het niet erg dat hij nu nog een jaar bij ons blijft. Want ja, een stand-in. We hebben er drie achter lopen bij Jong Ajax, maar ik vind nog niet dat die zich zo hebben gemanifesteerd dat ik denk, met een gerust hart zet ik die in", besluit De Boer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen