Miljoenentransfer Tadic zorgt voor onrust bij FC Twente

Ger
21 januari 2016, 08:14

De verkoop van Dusan Tadic aan Southampton is één van de transfers die bij FC Twente mogelijk niet correct is verlopen. De Enschedese club neemt na vermoedens over onregelmatigheden momenteel verschillende deals onder de loep. De Tukkers verkochten Tadic in de zomer van 2014 aan Southampton.

De buitensporig hoge vergoeding die bij de transfer van de Servische aanvaller door Twente aan één of twee tussenpersonen is betaald voor bemiddeling, heeft volgens TC/Tubantia de alarmbellen doen afgaan. De afkoopsom van Tadic kwam uiteindelijk uit op dertien miljoen euro. De speler en zijn manager deelden, zoals gebruikelijk, mee in de transferopbrengst. Maar de financiële afwikkeling van de transfer verloopt moeizaam.

Twente heeft direct de KNVB en de gemeente Enschede ingelicht toen de mogelijke onregelmatigheden werden vastgesteld. Als de vermoede onregelmatigheden financiële consequenties hebben voor de club, dan moet de huidige nummer zestien van de Eredivisie de jaarrekening 2013/2014 aanpassen. Hernieuwde puntenaftrek lijkt dan onontkoombaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen