Kums schlemiel én held bij bekerwinst van Gent

22 januari 2016, 07:42

Sven Kums speelde donderdagavond een opvallende rol in de halve finale van de Beker van België tussen AA Gent en Club Brugge. De oud-middenvelder van sc Heerenveen miste en penalty in de clash tussen de regerend landskampioen en de bekerhouder, maar schoot zijn ploeg uiteindelijk in de eigen Ghelamco Arena wel naar de winst: 2-1.

Gent werd tegen Club flink in het zadel geholpen, vanwege een vroege rode kaart van Club-speler Dion Cools. Kums faalde na dit moment vanaf elf meter en daarna kwam de thuisploeg tot overmaat van ramp achter. Na een vrije trap van Ruud Vormer opende Abdoulay Diaby de score. In de tweede helft trok Brecht Dejaegere de stand gelijk en in de blessuretijd bezorgde Kums zijn team alsnog de overwinning.

Zodoende heeft Gent prima papieren voor de bekerfinale. De return tegen Club wordt begin februari afgewerkt. De andere halve finale gaat tussen Standard Luik en Racing Genk. Het eerste duel van deze confrontatie werd met 2-0 door Standard gewonnen.