'Zaakwaarnemer Tadic kreeg miljoenen van Twente'

22 januari 2016, 08:10

Pas als alle feiten boven water gekregen zijn door het onafhankelijke onderzoek naar de misstanden en het wanbeleid bij FC Twente, gaat de geplaagde club eventueel juridische stappen ondernemen tegen de vertrokken oud-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan. Binnen enkele weken wordt het onderzoek, dat in opdracht van de licentiecommissie en de gemeente Enschede wordt uitgevoerd, afgerond.

Twente wil eerst voldoende bewijslast in handen hebben, voordat het een juridisch proces start tegen de mensen die verantwoordelijk zijn voor de omstreden deals en de kwalijke toestanden. De bal ligt in deze kwestie bij de club, niet bij de KNVB. Onderzoeker Ben Knüppe zal met een beschuldigende vinger naar betrokkenen wijzen en volgens De Telegraaf wordt mogelijk ook de rol van Ten Kate Huizinga onderzocht. De aan de kant gezette accountant keerde tussen 2012 en 2014 twee jaarrekeningen goed, die later ingetrokken moest worden, met boetes en puntenaftrek als gevolg.

"De onderzoeker heeft absoluut geen beperkingen", stelt Marcel Wendrich namens het bestuur in de hierboven genoemde ochtendkrant. "We moeten niet willen dat er over een jaar bijvoorbeeld toch weer iets opduikt. Als alles duidelijk is, gaan we ons beraden op vervolgstappen", aldus Wendrich.

Met name de omstreden deals met investeerdersmaatschappij Doyen doen veel stof opwaaien bij Twente. Ook de handelswijze rond transfers zou allesbehalve zuiver zijn. Onder meer bij de transfer van Dusan Tadic lijkt flink gesjoemeld te zijn. Zoran Pavlovic, de zaakwaarnemer van de in 2014 naar Southampton vertrokken Serviër, heeft volgens NRC Next maar liefst drie miljoen euro van de transfer in zijn zak gestoken. Dat meldt de krant op basis van bronnen binnen Twente. De desbetreffende belangenbehartiger kwam onder meer bij de transfer van Filip Kostic naar FC Groningen ook al in opspraak.

Ondertussen zijn er e-mails van de top van Doyen met voormalig Twente-voorzitter Van der Laan uitgelekt, waaruit zou blijken dat de bestuurder een bijgevoegd document achterhield. Toen dit document op een gegeven moment op het internet circuleerde, stapte Van de Laan op. De voormalig preses van Twente heeft zich tot dusver alleen maar stil gehouden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen