Van den Berg ondanks beroep voor één duel geschorst

22 januari 2016, 11:13

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de schorsing van Joey van den Berg gehandhaafd, zo meldt de voetbalbond vrijdagochtend via de officiële kanalen. Dat betekent dat sc Heerenveen haar aanvoerder komende zaterdagavond moet missen in de thuiswedstrijd tegen Willem II.

Van den Berg is voor twee duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar. De aanvoerder van Heerenveen kreeg afgelopen zaterdag een rode kaart tijdens de met 5-2 verloren uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, wegens het natrappen van Kingsley Ehizibue. De verdediger annex middenvelder ging niet akkoord met het schikkingsvoorstel, maar heeft dus bot gevangen bij de tuchtcommissie.

"Mede op basis van de verklaringen kwam voor de tuchtcommissie vast te staan dat Van den Berg zijn tegenstander raakte, terwijl de bal voor hem buiten bereik was. Dat Van den Berg even daarvoor uit balans werd gebracht, speelde volgens de tuchtcommissie geen rol toen Van den Berg deze overtreding beging", zo klinkt het op de website van de KNVB.

De prent tegen PEC Zwolle was voor Van den Berg al de zesde rode kaart sinds het seizoen 2012/2013. Geen enkele eredivisiespeler werd er sindsdien vaker uitgestuurd dan de captain van Heerenveen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen