Utrecht en PEC jagen op Europees ticket

22 januari 2016, 19:09

Op de ranglijst zit er maar één punt tussen FC Utrecht en PEC Zwolle. Het duel tussen beide clubs kan dus met recht een zogenaamde zespuntenwedstrijd genoemd worden. De wedstrijd is bovendien niet onbelangrijk, want de nummers zeven en acht kijken met een schuin oog naar de plekken die recht geven op Europees voetbal. Trainers Erik ten Hag en Ron Jans blikken vooruit.

Ten Hag is op zijn hoede

Utrecht hervatte de competitie vorige week met een klinkende 4-1 uitoverwinning op FC Groningen. "Afgelopen weekend, in Groningen, viel alles uit zoals we dat vooraf bedacht hadden. Dat zal niet altijd zo zijn. Op die momenten moeten we ervoor zorgen dat we ook lelijk kunnen winnen", weet Ten Hag.

Ten Hag staat er goed voor met zijn ploeg. Daardoor wordt de belangstelling voor thuiswedstrijden in Utrecht ook weer wat groter. "Natuurlijk wil je dat mensen naar je stadion komen. Wij zijn daarin een factor; door positief te spelen en positieve resultaten te boeken. Maar er gebeurt hier ook wat in de organisatie. Mensen worden in beweging gebracht. Dat is fijn. Hoe voller Stadion Galgenwaard, des te beter de entourage." De kaartverkoop voor de wedstrijd tegen PEC loopt buitengewoon goed volgens de club.

Jans gaat uit van eigen kwaliteit

Om de goede lijn door te trekken, moet FC Utrecht zondag dus afrekenen met PEC Zwolle. De ploeg van Jans staat achtste met één punt minder dan Utrecht. Jans wil echter vooral naar zijn eigen ploeg kijken. "De mogelijkheden liggen altijd in onze eigen kwaliteiten. Die kwaliteiten zijn snelheid aan de zijkanten, een fysiek sterke en ook snelle spits, controle op het middenveld, de uitstekende trapttechniek van Stef Nijland en opkomende backs", somt de oefenmeester op.

Zondag om 14.30 uur nemen FC Utrecht en PEC Zwolle het tegen elkaar op in de Domstad.

[photo,91152,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen