Ajax dankzij razendsnelle goal langs Vitesse

23 januari 2016, 21:45   Bijgewerkt: 23 januari 2016, 21:54

Wie alleen de eerste minuut van Ajax-Vitesse heeft gezien, heeft niet heel veel gemist. Al na een kleine halve minuut lag de bal in het net, dankzij Riechedly Bazoer. Vitesse herstelde zich wel en had het meeste balbezit, maar kansen leverde dat niet op. Ajax stond defensief goed en was ook af en toe gevaarlijk, maar overtuigend was het niet. Wel pakt de koploper opnieuw drie punten en is het aan PSV om het gat morgen te verkleinen, wanneer FC Twente op bezoek komt.

De bezoekers besloten er hard in te gaan en Brown schopte, waarschijnlijk niet met opzet, Tete uit de wedstrijd. Nadat hij de bal raakte was er ongelukkig contact met de rechtsback van Ajax, die het nog even probeerde maar zich uiteindelijk toch moest laten wisselen. Vitesse kwam steeds beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen leverde het nauwelijks op. Rashica, die later geblesseerd uitviel, was nog wel gevaarlijk, maar Cillessen lette goed op. Ajax kreeg ook nog wat halve kansen, maar na de eerste minuut werd het net niet meer gevonden.

Ajax greep het moment aan om de beslissing te forceren. De goed spelende Dijks liet invaller Serero bijna scoren, terwijl ook de acties wat feller werden. Vitesse deed aan de andere kant weinig terug en Cillessen hoefde in de laatste minuten zelden in actie te komen. Uiteindelijk vond de thuisploeg het mooi geweest en werden alle ballen naar voren geschoten. Door de overwinning staan de Amsterdammers in ieder geval tot morgenmiddag zes punten los van de concurrentie. Vitesse blijft met lege handen achter en heeft opnieuw geen resultaat behaald tegen een ploeg uit de top drie. Veel slechter dan Ajax waren de Arnhemmers vanavond niet, maar er werd te weinig op doel geschoten om echt aanpraak te maken op een punt of meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen