Faik schiet Roda naar eerste zege sinds augustus

Ger
23 januari 2016, 22:20

Roda JC heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Concurrent Excelsior werd in Rotterdam met 1-0 verslagen. Hicham Faik zorgde vlak voor tijd voor de bevrijdende treffer. Het is de eerste overwinning voor Roda sinds 30 augustus. Roda passeert Excelsior op de ranglijst en neemt meer afstand van de degradatiezone.

Matchwinner Faik was door trainer Darije Kalezic buiten de ploeg gelaten, maar hielp als invaller zijn ploeg toch aan de zege. De middenvelder gaf aan dat hij wat geluk nodig had om zijn vrije trap vanaf de zijkant tot doelpunt te promoveren. "Ik hoopte dat iemand de bal zou raken, maar je weet dat hij ook in één keer binnen kan vallen".  Faik baalde wel van zijn reservebeurt. "Ik kan alleen maar aan de trainer bewijzen dat hij ongelijk heeft en ik ben blij dat ik dat vandaag heb kunnen doen."

Excelsior-coach Alfons Groenendijk noemde het verlies van zijn ploeg onfortuinlijk. "Ik denk dat de meeste gelukkige ploeg vandaag wint. Het is wel duidelijk dat we er vandaag voor hebben gestreden en de beste kansen hebben gehad. Maar ik sta hier weer met een klotegevoel omdat we opnieuw verliezen. Een goal weggeven uit een indraaiende vrije trap vanaf de zijkant mag ook eigenlijk niet gebeuren." 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen