Amerikaanse droom Janssen wordt werkelijkheid

24 januari 2016, 11:19

Tim Janssen is niet vies van een buitenlands avontuur en gaat weer een nieuw hoofdstuk openslaan in zijn carrière. De 29-jarige aanvaller is vertrokken bij Fortuna Sittard en gaat aan de slag in de Verenigde Staten. Na een stageperiode heeft hij getekend bij Oklahoma City Energy FC.

Janssen heeft zich voor één seizoen verbonden aan de club uit de Western Conference van de United Soccer League. Zijn contract in Sittard werd ontbonden. Technisch directeur Charly Chudik gunt de spits zijn transfer, maar vindt het jammer dat hij de verwachting niet kon waarmaken bij Fortuna. "Blessures gooiden echter roet in het eten. Dat is frustrerend voor zowel speler als club. Met de stage in Amerika deed zich voor Tim een unieke kans voor. Die gunnen we hem van harte en daarom hebben we graag meegewerkt aan een overgang."

Janssen heeft er zin in om in de VS te voetballen. "Het is al jarenlang een droom om in Amerika te voetballen. Mijn zaakwaarnemer heeft zijn ogen en oren daarom altijd open gehouden. Mijn nieuwe club bestaat pas twee jaar, maar timmert hard aan de weg in een sportgekke stad. Deze kans kan ik niet voorbij laten gaan, zeker niet gezien mijn leeftijd. Ik kies voor het avontuur."

In het verleden speelde Janssen al een tijdje in Denemarken, bij Esbjerg fB en FC Midtjylland. Verder kwam hij uit voor De Graafschap, NEC Nijmegen, RKC Waalwijk, FC Eindhoven, PEC Zwolle, Willem II en PSV.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen