Van Bronckhorst spreekt van 'collectief falen'

24 januari 2016, 15:47

De sportieve ellende stapelt zich de laatste tijd op bij Feyenoord. Net als in de vorige drie wedstrijden kwamen de Rotterdammers zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen AZ niet tot winst. Sterker nog: de nummer drie van de Eredivisie werd volledig zoek gespeeld in Alkmaar, waar het met 4-2 ten onder ging.

Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst vond de uitslag dan ook meer dan terecht. "We hebben verdiend verloren", sprak hij afloop van de domper op de persconferentie. Hij zag zijn ploeg nog wel goed beginnen. "Maar zoals wel vaker dit seizoen lieten we de tegenstander in leven na een voorsprong. Na de gelijkmaker zag je de onzekerheid in de ploeg sluipen en AZ drukte in die fase goed door. We stonden niet meer compact en lieten de ruimtes aan AZ", analyseert Gio.

De oefenmeester sprak van een 'collectief falen'. "In sommige fases stonden we niet als team in het veld. Daar ben ik teleurgesteld over. Net als over het resultaat, want met twee verliespartijen beleven we niet de gewenste start van het nieuwe jaar. We zitten in een moeilijke fase en zullen hard moeten werken om dat om te draaien", weet Van Bronckhorst.

Feyenoord heeft komende donderdag, als sc Heerenveen op bezoek komt in De Kuip, een nieuwe kans om het goede gevoel terug te krijgen. "Er komt een reeks aan met veel en belangrijke wedstrijden. Moeilijke fases horen erbij in het voetbal, maar het is wel zaak om daar zo snel mogelijk uit te komen. De komende weken moeten we laten zien wat we waard zijn, te beginnen komende donderdag", aldus Van Bronckhorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen