Buitenland: Negredo redt Neville, Gent sloopt Luik

24 januari 2016, 20:17

Gary Neville wacht nog altijd op zijn eerste zege als coach van Valencia, maar vanavond (zondag) zal de Engelsman toch niet ontevreden zijn na het 1-1 gelijkspel bij Deportivo la Coruña. Door een goal van Alvaro Negredo in blessuretijd pakte de onder vuur liggende trainer toch nog een punt in de uitwedstrijd.

Daar had het namelijk lang niet naar uitgezien. Valencia keek in de uitwedstrijd lange tijd tegen een achterstand aan. Deportivo, dat bezig is aan een uitstekend seizoen in de Primera Division, kwam in de eerste helft via Lucas op voorsprong. Die treffer leek de enige goal van de wedstrijd te zijn, maar Negredo sloeg in blessuretijd alsnog toe. De oud-speler van Manchester City promoveerde een voorzet van Dani Parejo met het hoofd tot doelpunt. De druk is in de sinaasappelstad echter nog allerminst van de ketel, omdat Neville nog altijd wacht op zijn eerste zege als trainer van de in verval geraakte grootmacht.

In België heeft AA Gent haar status als topkandidaat voor de landstitel maar weer eens bevestigd. De regerend kampioen won vandaag (zondag) de uitwedstrijd tegen Standard Luik met grote cijfers: 0-3. Alle goals vielen in de tweede helft. Gent heeft na 23 speelronden een voorsprong van vijf punten op nummer twee Anderlecht.