Vijf keer rood bij oefenduel tussen Boca en River Plate

24 januari 2016, 23:45

De spelers van aartsrivalen Boca Juniors en River Plate hebben zich in hun jaarlijkse oefenduel zaterdagavond misdragen. De vriendschappelijke wedstrijd, die met 0-1 gewonnen werd door River Plate, liep totaal uit de hand. Er vielen maar liefst vijf rode en negen gele kaarten.

De traditie in Argentinië is dat beide grootmachten elkaar na afloop van het seizoen in een oefenduel treffen, maar mogelijk komt aan dat gebruik nu een einde. Beide ploegen misdroegen zich dusdanig dat er vijf rode en negen gele kaarten werden uitgedeeld. Zo werd Carlos Tevez, die jarenlang furore maakte in Europa, hard tegen de vlakte gewerkt door Jonathan Maidana. De speler van River Plate deelde een harde kopstoot uit aan de sterspeler van Boca en kreeg daarvoor de rode kaart.

Tevez stond na afloop van de slachtpartij met schaamrood op de kaken de media te woord. "Niemand van ons gedroeg zich goed. Je hebt er achteraf spijt van, want het kan ook tot geweld buiten het veld leiden. We moeten ons meer volwassen gedragen", zo zei hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen