Van de Looi wil meer schoten zien: "Anders scoor je niet"

25 januari 2016, 16:46

FC Groningen begon de tweede helft van de competitie met een dik verlies tegen FC Utrecht (4-1) en een tandeloos gelijkspel tegen NEC (0-0), beide in het eigen Euroborg. Erwin van de Looi weet dus dat er een belangrijke wedstrijd staat te wachten dinsdag tegen Willem II.

"Het wordt weer een belangrijk potje", blikt Van de Looi vooruit. Door de matige resultaten, maar vooral ook het matige spel van zijn ploeg, staat de trainer ter discussie in Groningen. "Ik ben daarvoor binnen de club de eindverantwoordelijke en daar loop ik ook niet voor weg. Vorige week is er een gesprek geweest tussen mij en de clubleiding en dat leidt tot reacties. Zo werkt het binnen een betaaldvoetbalclub. Binnen een week is het sentiment flink omgeslagen. Aan ons de taak meer goals te maken en daarvoor zullen we in ieder geval meer moeten schieten. Dat is momenteel ons voornaamste verbeterpunt."

De oefenmeester is niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg tegen NEC. "Het was wat krampachtig, onrustig en nerveus", zo analyseert Van de Looi op de officiële website van zijn werkgever. "Verdedigend stond het wel goed. Gaandeweg de wedstrijd ging het bij ons beter, maar het is nog niet zoals we graag willen."

Tegen Willem II krijgt FC Groningen in Tilburg de kans om de weg naar boven in te zetten. "Naast het feit dat we drie punten moeten halen, willen we ook het sentiment weer wat omdraaien."

Lorenzo Burnet en Jesper Drost zijn tegen Willem II weer klaar om te spelen. Albert Rusnák viel uit tegen NEC en is er in Tilburg niet bij. Daarnaast zijn ook Abel Tamata, Dino Islamovic, Jarchinio Antonia en Mimoun Mahi nog afwezig door blessures.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen