Buitenland: Levante wint degradatiekraker in Spanje

25 januari 2016, 23:02

Levante UD heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie in de Primera División. De club uit Valencia won met 3-2 van concurrent Las Palmas. Ook in Turkije werd vanavond (maandag) gevoetbald. Basaksehir en Kasimpasa speelden met 1-1 gelijk. In Portugal boekte degradatiekandidaat Boavista de tweede zege op rij.

Levante UD - Las Palmas

Levante maakte vandaag wereldkundig dat het de rest van het seizoen de beschikking heeft over Guiseppe Rossi. De Italiaanse aanvaller moet de club behouden voor de Primera División. Maandagavond zette Levante zonder hem alvast de eerste stap in die missie.

Door doelpunten van Jose Luis Morales (twee keer) en Deyverson (die in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg) won Levante met 3-2 van concurrent Las Palmas. Willian Jose nam de doelpunten van de bezoekende club voor zijn rekening. Ondanks de overwinning staat Levante nog wel laatste in Spanje. Las Palmas heeft nu nog één punt meer en staat achttiende.

Basaksehir - Kasimpasa

In Turkijke stond een subtopper op het programma. De nummers vier (Basaksehir) en zes (Kasimpasa) van de Süper Lig hielden elkaar met 1-1 in evenwicht. Vlak voor rust zette Eren Derdiyok Kasimpasa op voorsprong. Edin Visca zorgde er na rust voor dat beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

CD Tondela - Boavista FC

Vorige week won Boavista als nummer voorlaatst met 4-0 tegen Vitoria Setubal. De weg naar boven lijkt ingezet, want ook vanavond won Boavista. Dit keer deed de club dat tegen een mededegradatiekandidaat. Tondela, de hekkensluiter in Portugal, werd met 2-1 verslagen.