Boateng drie maanden 'out', Kompany nog paar weken

26 januari 2016, 15:33

Bayern München heeft duidelijkheid gekregen over de ernst van de blessure van Jérôme Boateng. De centrale verdediger zal door zijn bovenbeenkwetsuur twee tot drie maanden uit de roulatie liggen. Hij liep de fysieke tegenslag afgelopen vrijdag op in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Hamburger SV en er werd al gevreesd voor een ernstige blessure.

De blessure van Boateng is een fikse klap voor Bayern, aangezien de krachtpatser een belangrijke steunpilaar is in het elftal van coach Pep Guardiola. Matthias Sammer, sportief directeur bij de Duitse recordkampioen, sprak onlangs uit dat hij Boateng de beste verdediger van de wereld vond. Mehdi Benatia en Holger Badstuber zijn alternatieven voor de Duitse international.

Overigens lijkt de blessure van Manchester City-verdediger Vincent Kompany minder erg te zijn dan aanvankelijk verwacht werd. Manager Manuel Pellegrini heeft gezegd dat de Belg niet zes weken, maar een 'paar weken' buitenspel zal staan. Naast de captain zitten ook Wilfried Bony, Aleksandar Kolarov, Eliaquim Mangala en Samir Nasri in de ziekenboeg bij Man City, dat woensdag in de halve finale van de League Cup tegen Everton speelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen