Willem II krijgt in slotseconde deksel op de neus

Ger
26 januari 2016, 20:36   Bijgewerkt: 26 januari 2016, 20:53

Willem II en FC Groningen zijn nog altijd in afwachting van hun eerste zege in 2016. De Tilburgers leken in eigen huis lang op een minimale winst af te stevenen, maar de bezoekers sleepten diep in blessuretijd nog een puntje uit het vuur: 1-1. Willem II verzuimde de wedstrijd in een vroegtijdig stadium te beslissen en kreeg in een hectische slotfase dus het deksel op de neus. Voor de thuisploeg scoorde Dries Wuytens en het Groningse doelpunt werd gemaakt door Hedwiges Maduro.

In een slordig eerste bedrijf was het lang wachten op vuurwerk voor beide doelen. Na een half uur was de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd voor Willem II. Erik Falkenburg zette zijn hoofd tegen de bal na mooi voorbereidend werk van Nick Van der Velden, maar Sergio Padt behoedde zijn ploeg met een katachtige reflex voor een achterstand. Ook in de rebound kreeg de clubtopscorer van Willem II de bal niet langs de Groningse doelman.

In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers goed uit de startblokken, maar meer dan mislukte pogingen van Linssen en Simon Tibbling leverde dat niet op. Daarna kreeg de thuisploeg de mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Robbie Haemhouts stuitte na een heerlijk hakje van Lucas Andersen echter op de voeten van Padt en ook Van der Velden kon uit de draai de Groningse doelman niet verschalken. Funsu Ojo lukte dat een kwartier voor tijd wel, maar zijn afstandsschot spatte uiteen op de lat.

Groningen hield hoop en ging in de slotfase op opportunistische wijze op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Michael de Leeuw een enorme kans had gemist, was het Maduro die uit een hoekschop het Tilburgse publiek alsnog in rouw dompelde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen