Mogelijke matchfixer verwijderd uit Willem II-stadion

7 maart 2016, 16:23

De voetbalwereld lijkt weer in de ban van matchfixing te raken. Nadat er dinsdagochtend berichten verschenen over een poging tot wedstrijdmanipulatie door televisiemakers, werd er 's avonds tijdens het duel tussen Willem II en FC Groningen (1-1) een mogelijke matchfixer van de perstribune verwijderd. De desbetreffende man gaf continu wedstrijdgegevens door en werd daarom in de eerste helft al weggestuurd uit het Koning Willem II-stadion.

"Het ging om een Engelsman, die in verbinding stond met een gokkantoor", laat het hoofd beveiliging van Willem II optekenen in De Telegraaf. "Het leek ons duidelijk dat hij illegaal bezig was. Zijn verhaal klopte van geen kant toen we hem binnen de stadionmuren spraken. We hebben hem daarom direct het stadion uitgezet. Zo iemand hoort hier niet", benadrukt de beveiligingschef van de Tricolores.

Zonder tegenstribbelen vertrok de man uit het stadion. "Hij zei eerst dat hij statistieken verzamelde, maar het verhaal werd steeds anders. We hebben hem in de gaten gehouden, want we vonden het al vreemd dat deze man tussen de pers zat. Hij was voortdurend aan het bellen en volgde de wedstrijd ook via een livestream op zijn laptop."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen