Eerste prijs met Liverpool lonkt voor Klopp, Stoke baalt

27 januari 2016, 13:02

Helemaal van harte ging het niet, maar Liverpool wist zich dinsdagavond wel te kwalificeren voor de finale van de League Cup. Na een 0-1 zege bij Stoke City en een 0-1 nederlaag op het eigen Anfield was de formatie van manager Jürgen Klopp de gelukkigste in een penaltyreeks.

Voor Klopp gloort zodoende zijn eerste prijs met Liverpool aan de horizon. Hij ontmoet Manchester City of Everton (eerste duel werd 2-1 voor Everton) in de finale. Mogelijk komt er dus een Merseyside-derby op Wembley. "We zullen zien wie het zal worden. Het wordt in ieder geval een Noord-Engelse finale. Het wordt overigens alleen gaaf om op Wembley te spelen als we de finale winnen", aldus Klopp.

De spanning werd de vrij emotionele Klopp bijna te veel tijdens de strafschoppenserie tegen Stoke. "Ik heb geen penalty gezien. Ik stond achter mijn spelers. Het was wel mooi dat ik daardoor naar het publiek kon kijken. Het is geweldig dat we in de finale staan, dat zag ik ook aan de gezichten van de spelers."

Stoke-manager Mark Hughes baalt als een stekker van het mislopen van de finale. "Ik vond dat we verreweg het betere team waren. Ik ben trots op hetgeen de spelers hebben laten zien. Niemand had ons nog een kans gegeven. Liverpool was blij dat het op penalty's uitliep en dat was een loterij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen