Feyenoord presenteert Tapia: "Speler voor de toekomst"

27 januari 2016, 15:47

Renato Tapia mag zich officieel Feyenoorder noemen. De transfer van de 20-jarige middenvelder FC Twente naar De Kuip is dinsdag beklonken. De Peruviaanse internationaal heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2020 in Rotterdam houdt. Tapia is na doelman Pär Hansson de tweede winterse aanwinst van Feyenoord, dat ook nog zoekende is naar een nieuwe spits.

Met Tapia haalt Feyenoord een zesvoudig international van Peru in huis, die zowel in de achterhoede als op het middenveld uit de voeten kan. De Zuid-Amerikaan speelde twee seizoenen bij Twente, waarvoor hij zes goals maakte in 31 eredivisieduels. "Wij zijn zeer blij met het aantrekken van Renato Tapia", zegt technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord over de versterking.

"Renato is heel talentvolle jongen, die ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige nationale en internationale ervaring heeft. Een multifunctionele speler bovendien, al zien wij hem vooral als middenvelder. In die linie zal hij de concurrentie bij Feyenoord aan moeten gaan", stelt Van Geel. "We zien in Renato een versterking voor zowel de korte als de lange termijn. Een speler voor de toekomst, die direct inzetbaar is. Het is alleen nog even wachten tot zijn werkvergunning in orde is, dat kan een aantal dagen duren. Hij is daarom nog niet beschikbaar en speelgerechtigd voor de komende wedstrijden tegen sc Heerenveen en ADO Den Haag."

Coach Giovanni van Bronckhorst gaf zijn zegen voor de transfer van Tapia. "Ik zie in hem een versterking voor Feyenoord. Renato Tapia is een groot talent en speelt al enkele jaren in Nederland. Toen de mogelijkheid zich voordeed om hem naar Feyenoord te halen, waren we er binnen de club van overtuigd dat we dat moesten doen."

Foto: Feyenoord.nl

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen