Barça klopt Athletic Bilbao weer en bereikt laatste vier

Ger
27 januari 2016, 23:58

FC Barcelona heeft de halve finales bereikt van de Copa del Rey. De koploper van de Spaanse competitie was ook in de return te sterk voor Athletic de Bilbao: 3-1. Barcelona had de eerste confrontatie op vreemde bodem met 1-2 gewonnen.

Athletic kwam woensdagavond in Camp Nou nog wel op voorsprong. Iñaki Williams zorgde al in de twaalfde minuut voor de 0-1. Barcelona liet de wedstrijd pas in de tweede helft kantelen. Luis Suarez maakte kort na de hervatting de gelijkmaker, verdediger Gerard Pique loodste de Catalanen in de slotfase definitief in veilige haven. Neymar hielp Barcelona daarna ook nog aan een derde doelpunt.

Trainer Luis Enrique kon weer beschikken over zijn befaamde MSN-voorhoede. Naast Suarez en Neymar kwam ook sterspeler Lionel Messi bij Barça in actie.