Eredivisie Vrouwen trekt 52 procent meer bezoekers

Ger
29 januari 2016, 09:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het gemiddeld aantal toeschouwers bij wedstrijden in de Eredivisie Vrouwen ligt dit jaar 52 procent hoger dan bij duels in de voormalige BeNe League. Dat blijkt uit de bezoekersaantallen van de eerste seizoenshelft. Gemiddeld zijn er 718 bezoekers bij wedstrijden van de Eredivisie Vrouwen. In het laatste seizoen van de BeNe League waren dat er gemiddeld 473.

"Deze stijging laat zien dat de interesse in het vrouwenvoetbal toeneemt", zegt manager vrouwenvoetbal Minke Booij van de KNVB. "Natuurlijk zou het fantastisch zijn als nog veel meer mensen wedstrijden gaan bezoeken, maar als je ziet waar we vandaan komen is dit een hele mooie ontwikkeling. Samen met de clubs werken we er hard aan om de competitie voor het publiek aantrekkelijker te maken. We voeren op dit moment bijvoorbeeld gesprekken met clubs die volgend seizoen misschien ook kunnen uitkomen in de Eredivisie."

Met 5.000 toeschouwers was het treffen tussen sc Heerenveen en PSV de meest bezochte wedstrijd. Gevolgd door Ajax - PSV (1.800 toeschouwers) en PSV - Ajax (1.636 toeschouwers).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen