Van de Looi wil PEC verslaan na 'turbulent weekje'

29 januari 2016, 18:57

"Een turbulent weekje", zo omschrijft FC Groningen-trainer Erwin van de Looi de afgelopen bij de Trots van het Noorden. De oefenmeester kondigde deze week aan na dit seizoen te stoppen als coach van Groningen en zag sterkhouder Johan Kappelhof vandaag (vrijdag) ook nog vertrekken. Van de Looi beseft dat de voorbereiding op het duel met PEC Zwolle van zaterdag allesbehalve ideaal is.

"Het was een turbulent weekje met de hectische slotfase in Tilburg en een dag later de aankondiging van mijn afscheid. Daarna hoopten we de focus volledig op PEC Zwolle te kunnen leggen, maar dat werd nog weer verstoord door het aanstaande vertrek van Johan Kappelhof", legt de coach uit op de website van Groningen.

Volgens Van de Looi heeft de transfer van Kappelhof naar Chicago Fire er behoorlijk ingehakt. "Het is wel een tegenvaller voor de groep als een speler, die al twee-en-een-half jaar basisspeler is, tussentijds vertrekt. Dat doet wel wat met de jongens, dat mag duidelijk zijn. En ondanks de wat mindere resultaten, is de spirit in het team toch erg goed. Als je ziet hoe er wordt getraind en als je kijkt naar de slotfase van de wedstrijd tegen Willem II en ook de inzet die is getoond in de thuiswedstrijd tegen NEC, kun je stellen dat het met de instelling wel goed zit."

Daardoor heeft de coach goede hoop voor de uitwedstrijd tegen PEC. "Het is voor ons weer een kans om drie punten te pakken tegen een directe concurrent. En we zullen er alles aan doen om een resultaat te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen