VVV wint weer eens, Van der Weg redt NAC Breda

29 januari 2016 – Na twee teleurstellende resultaten op rij heeft VVV Venlo weer eens een zege geboekt in de Jupiler League. De nummer twee van het klassement was vanavond (vrijdag) met 3-0 te sterk voor FC Volendam. Ralf Seuntjens was de grote man in Limburg, de spits nam de drie goals voor zijn rekening. Ondertussen ontsnapte NAC Breda thuis tegen Helmond Sport aan nieuw puntenverlies. Kenny van der Weg schoot in de 95ste minuut de 1-0 tegen de touwen.

VVV wint weer eens, Van der Weg redt NAC Breda

VVV boekte in de Jupiler League twee teleurstellende resultaten op rij, er werd achtereenvolgens verloren van FC Oss en Jong PSV. Vanavond nam de ploeg van Maurice Steijn revanche voor die matige wedstrijden, door FC Volendam met 3-0 te vloeren. Ralf Seuntjens, dit seizoen van grote waarde voor VVV, was de uitblinker aan de kant van de Limburgers. De aanvaller zette na een halfuur de 1-0 op het scorebord en bracht met twee goals in de laatste tien minuten de zege in veilige haven. Daardoor houdt VVV de druk op koploper Sparta, dat vanavond niet in actie kwam.

NAC Breda is vanavond door het oog van de naald gekropen. De formatie van Marinus Dijkhuizen leek tegen Helmond Sport op 0-0 te blijven steken, maar Kenny van der Weg bepaalde in de 95ste minuut anders. De verdediger knalde in extremis de winnende goal binnen en hielp daarmee zijn club alsnog aan de zege. De ploeg uit Brabant had daar ook wel weer behoefte aan, omdat er enkele dagen geleden nog werd verloren bij Jong Ajax. NAC heeft dankzij de zege nog zicht op de tweede plaats, waar nu VVV staat. De Limburgers hebben één punt meer dan NAC.

Net als VVV en NAC heeft ook nummer vier FC Eindhoven vanavond een zege genoteerd. MVV werd vanavond op een 0-2 nederlaag getrakteerd door de ploeg uit Brabant. Anil Koc nam beide goal namens Eindhoven voor zijn rekening.

Eredivisie

gerelateerd