Gladbach verliest terrein dankzij nieuwe zeperd

29 januari 2016, 23:10

Na een moeizame start bleef Borussia Mönchengladbach voor de winterstop tien duels op rij ongeslagen. Dankzij die geweldige reeks bestormde de ploeg van Roger Schmidt de top van de Bundesliga, maar inmiddels is er zand in de motor gekomen bij Die Fohlen. Vanavond (vrijdag) werd er met 1-0 verloren van FSV Mainz 05.

Vorige week ging de nummer vier van de Duitse competitie ook al onderuit, thuis tegen Borussia Dortmund. Op zich geen schande, maar de verliespartij van vanavond is er eentje die er wel inhakt bij de club. Dankzij de nederlaag bedraagt de achterstand van Gladbach op nummer drie Hertha BSC vier punten. De ploeg uit de hoofdstad heeft zaterdagmiddag ook nog de kans om het gat te vergroten, als het op visite gaat bij Werder Bremen.

Vanavond bleef Roel Brouwers overigens negentig minuten op de bank bij Gladbach. Hij zag hoe Christian Clemens al in de 21ste minuut de enige goal van de wedstrijd scoorde.