ADO Den Haag bezorgt Feyenoord zoveelste dreun

31 januari 2016, 16:34   Bijgewerkt: 31 januari 2016, 16:45

ADO Den Haag heeft Feyenoord zondagmiddag de zoveelste dreun en een negatief clubrecord bezorgd. De Rotterdammers gaven in eigen huis niet thuis tegen een effectief ADO Den Haag: 0-2. Kevin Jansen en Gianni Zuiverloon velden het vonnis over de thuisploeg. Het betekende voor Feyenoord de vijfde nederlaag op rij in de Eredivisie en dat was de club in het verleden nog nooit gebeurd.

Giovanni van Bronckhorst hoopte met enkele wijzigingen zijn ploeg weer op de rit te krijgen. Terence Kongolo was naar de linksbackpositie verhuisd en Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin vormden het hart van de defensie. Daardoor moesten Miquel Nelom en de van een schorsing teruggekeerde Sven van Beek genoegen nemen met een reserverol. De veranderingen zorgden echter niet voor nieuw elan in Rotterdam-Zuid. Feyenoord leek onder hoogspanning te staan, waardoor er maar heel weinig lukte vanmiddag.  

Het enige lichtpuntje bij de thuisploeg was Dirk Kuijt, die vanwege de blessure van Michiel Kramer in de punt stond. De aanvoerder van de Rotterdammers toonde weer volop dadendrang en vrijwel ieder gevaarlijk moment van Feyenoord begon bij Kuijt. Na een mooi boogballetje van Kuijt punterde Bilal Basacikoglu na twintig minuten tegen Martin Hansen aan en even later scoorde Simon Gustafson op aangeven van zijn aanvoerder. De vlag was toen echter al de lucht ingegaan en dus ging het Rotterdamse feestje niet door.

Aan de andere kant hadden de bezoekers, die ook geen hoogstaand voetbal op de mat legden, aan een mogelijkheid in de tweede helft voldoende om tot een doelpunt te komen. Zuiverloon kreeg de bal na een uur spelen met een gelukje mee en schoof oog in oog met Kenneth Vermeer beheerst binnen. ADO Den Haag bleef vervolgens eenvoudig overeind en Feyenoord verliet na het laatste fluitsignaal met de schouders naar beneden en onder begeleiding van een striemend fluitconcert het veld. Komende woensdag moet het in de kwartfinale van de beker tegen Roda JC allemaal een stuk beter als de Rotterdammers nog iets van dit seizoen willen maken.

[photo,95388,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen