Aangeslagen Van Bronckhorst: "Dit komt heel hard aan"

31 januari 2016, 16:53

Nog nooit in de rijke clubhistorie verloor Feyenoord vijf competitiewedstrijden op rij. Tot dit seizoen, want tegen ADO Den Haag was nederlaag nummer vijf een feit. Na de eerdere zeperds tegen NEC, PSV, AZ en sc Heerenveen ging het opnieuw mis voor de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst.

Na afloop van het duel met ADO maakte Van Bronckhorst een aangeslagen indruk. "Als je ziet in welke fase we zitten en als we dan deze nederlaag er overheen krijgen, komt dat heel hard aan. We zitten in een heel moeilijke periode", zegt hij voor de camera van FOX Sports.

Tegen ADO, waarvan het eerder dit seizoen in Den Haag ook al verloor, maakte Feyenoord een hulpeloze indruk. "Je ziet een ploeg die vertrouwen zoekt. Dan heb je momenten nodig om het vertrouwen terug te krijgen. In deze wedstrijd werd een goal van ons afgekeurd, waarvan ik later hoorde dat het onterecht was. Dat kunnen van die momenten zijn die je nodig hebt." Toch wil Van Bronckhorst niet van pech spreken. "Je speelt niet goed en creëert, vooral in de eerste helft, te weinig kansen. In de tweede helft zaten we beter in de wedstrijd, maar precies op dat moment krijg je de 0-2 om je oren. Dat is ons de laatste tijd vaker gebeurd. Dat komt hard aan, natuurlijk. Je snakt met z'n allen naar het moment waarop je de weg naar boven in kan slaan, maar deze wedstrijd zijn we veel te weinig aan voetballen toegekomen. Daardoor kon ADO zich vrij makkelijk staande houden. Dit is een heel moeilijke fase voor ons, maar er komt over een paar dagen weer een belangrijke wedstrijd aan in de beker. Het wordt moeilijk om ons te herpakken, maar we zullen moeten."

In de kwartfinale van de beker speelt Feyenoord tegen Roda. Daarna wacht de klassieker tegen Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen