Kuyt: "Ben er dag en nacht mee bezig om tij te keren"

31 januari 2016, 17:45

Het was 13 januari toen technisch directeur Martin van Geel de doelstelling van Feyenoord voor de tweede seizoenshelft formuleerde. "We willen tot de laatste dag mee blijven spelen om de bovenste plaats, terwijl we in het bekertoernooi de finale willen bereiken", sprak hij via de officiële clubkanalen. Vier nederlagen later ziet de wereld er heel anders uit en kunnen alle mooie plannen de prullenbak in.

Tegen ADO Den Haag leed Feyenoord de vierde nederlaag van 2016 en de vijfde op rij, want eind 2015 ging het al mis tegen NEC. De crisis is compleet, weet ook Dirk Kuyt. "Op voetbalgebied heb ik me zelden zo slecht gevoeld als nu", zegt hij op Feyenoord.nl na het echec in de Kuip. Zijn ploeg bakte er helemaal niets van tegen ADO. "Als je vijf keer op rij verliest, is het logisch dat vertrouwen een groot aspect is. Het is geen kwestie van niet willen, maar alles zit op dit moment tegen. We knokken voor vertrouwen en daarvoor had een overwinning vandaag heel aangenaam geweest. Ik doe er alles aan, maar het is op dit moment niet genoeg."

"Ik zal altijd alles geven voor Feyenoord, iedereen weet wat deze club voor mij betekent", vervolgt Kuyt, die tegen ADO in de spits stond. "Ik ben teruggekomen met een bepaalde ambitie en als je ziet wat er nu gebeurt, dan is het bijna niet te beschrijven hoe dat voelt. Ik ben er dag en nacht mee bezig om het tij te keren."

Tijdens de wedstrijd tegen ADO sloeg de frustratie toe in de Kuip. "Begrijpelijk dat de supporters fluiten", vindt middenvelder Karim el Ahmadi. "Wat er nu gebeurt, kan en mag niet. Maar hoe gek het misschien ook klinkt, we moeten snel door naar woensdag. We moeten kerels zijn en er samen proberen uit te komen."

De eerste doelstelling voor de tweede seizoenshelft, meedoen om de bovenste plek, is volledig vervlogen. Om het seizoen nog wat kleur te geven heeft Feyenoord nu alleen de beker nog. In de kwartfinale van de KNVB Beker speelt het woensdag tegen Roda JC Kerkrade, dat zondag vertrouwen tankte door Ajax op 2-2 te houden. Wint Feyenoord ook in Limburg niet, dan is het seizoen van de club nu al volledig mislukt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen