Prima financiële cijfers bij Nederlandse clubs

1 februari 2016, 11:00

De Eredivisie en de Jupiler League zijn in samenwerking met KNVB Expertise met een rapportage van de financiële situatie in het Nederlandse betaald voetbal op de proppen gekomen. De conclusie: de Nederlandse clubs hebben in totaal een nettowinst van 32,7 miljoen euro geboekt over het seizoen 2014/2015. Dat komt door een groot deel door transferinkomsten.

Directeur Eredivisie CV Jacco Swart is verheugd met de cijfers. "Jaar op jaar zien we in de Eredivisie dat de clubs er beter in slagen een stabiel financieel beleid te voeren", zegt hij op de KNVB-website. "Vanzelfsprekend zijn en blijven daarbij de verschillen tussen individuele clubs groot. Over de hele linie kunnen we echter vaststellen dat in 2014/15 de totale omzet op niveau blijft, de lasten onder controle zijn en dat het bedrijfsresultaat zelfs is verbeterd. Een succesvol transferbeleid is nog altijd nodig om winst te maken, maar dit is dan ook altijd een van de kernkwaliteiten van de Eredivisie clubs geweest."

Ook Marc Boele, algemeen directeur Coöperatie Eerste Divisie, is tevreden. "In de getallen van de Jupiler League zie je altijd het effect van gedegradeerde ploegen. Zowel in positieve zin voor wat betreft toeschouwersaantallen als in negatieve zin voor wat betreft het netto resultaat. Uit onze eigen gedetailleerde analyse met het oog op het 5-jarenplan, komt naar voren dat clubs die meerdere jaren binnen de Jupiler League actief zijn een sterke kostenbegrotingsdiscipline kennen."

Meer informatie over de cijfers is hier te lezen, op de website van de KNVB.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen