Nieuw Sloten schorst heel elftal na nieuw incident

1 februari 2016, 14:05

Afgelopen weekend kwam naar buiten dat spelers van voetbalvereniging Nieuw Sloten wederom zwaar over de schreef zijn gegaan. Vier jaar geleden werd assistent-scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen dusdanig ernstig mishandeld dat hij overleed, dit keer werd de 21-jarige scheidsrechter Glenn Janson mishandeld door spelers van de amateurclub. Dat is de vierdeklasser duur komen te staan.

Nieuw Sloten heeft naar aanleiding van het incident het complete zaterdag 1-elftal geschorst. Het duel dat escaleerde was het treffen tussen Nieuw Sloten en DSG in de vierde klasse C. De scheidsrechter trok een rode kaart en werd vervolgens belaagd door enkele spelers. "Gisteravond (zondag, red.) is er een gesprek geweest met het volledige team van zaterdag 1. Daar is de jongens duidelijk gemaakt dit team niet meer zal voetballen", legt voorzitter Frans Mobron uit tegen AT5.

"We hebben de regel hier dat het hele team verantwoordelijk is voor de acties van alle individuele spelers", vervolgt de voorzitter van de amateurclub. "Dat betekent dat alle twaalf de spelers twee weken geschorst zijn, daardoor kan het team zaterdag en volgende week niet spelen en dan treedt een automatische schorsing van de KNVB in werking voor het volledige team. Deze spelers mogen nooit meer bij Nieuw Sloten voetballen", benadrukt Mobron. "Het is een zware maatregel. Er zijn bijvoorbeeld ook jongens tussen gesprongen, de aanvoerder bijvoorbeeld, maar de jongens kennen de regels. Toen ze gisteren op het matje werden geroepen verwachtten ze deze uitkomst ook."

Over een eventuele boete is Nieuw Sloten nog in gesprek met de KNVB.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen