PSV bedingt interessante optie in deal Van Ginkel

2 februari 2016, 07:35

PSV heeft geen optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst rond Marco van Ginkel, maar in de deal met Chelsea zit wel een interessante clausule. De Eindhovenaren hebben namelijk de eerste recht op koop bemachtigd bij de eigenlijke werkgever van de aanvallende middenvelder, die zich in de laatste uren van de wintertransferperiode aan PSV verbond.

Dat betekent dat dus PSV een goede uitgangspositie heeft, als Van Ginkel na het seizoen geen toekomstperspectief heeft bij Chelsea. "Ik heb Guus wel even gebeld om een goed woordje voor ons te doen", verklaart technisch manager Marcel Brands in De Telegraaf. "Dit was een buitenkansje. Die zijn er niet zoveel", maakt hij duidelijk.

PSV is zeer benieuwd naar de aanwinst. "Hij is een fysiek sterke speler met veel loopvermogen en scorend vermogen. Marco van Ginkel brengt iets extra's. Daarom hebben we steeds contact gehouden het afgelopen halfjaar", aldus Brands, die stelt dat er niet geanticipeerd is op de hamstringblessure van Andrés Guardado. "De komst van Van Ginkel staat los van de blessure van Guardado. We zijn hier maanden mee bezig geweest en Van Ginkel had ook kunnen komen, als Guardado niet geblesseerd was geraakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen