Heitinga geeft uitleg, maar trapt niet na: "Dat is rood"

2 februari 2016, 08:25

Maandag stond in het teken van 'Deadline Day' op de transfermarkt, maar aan het einde van deze dag was het meest opvallende bericht niet transfergerelateerd. John Heitinga heeft op 32-jarige leeftijd besloten om per direct een punt te zetten achter zijn carrière. Op zijn persoonlijke website heeft de verdediger tekst en uitleg gegeven rond zijn keuze. "Ik stop met voetballen. Per direct. En dat voelt raar."

"Sommige dingen wil je zo lang mogelijk uitstellen. En stoppen met voetbal, mijn grote passie, is er daar één van", zo begint Heitinga zijn verhaal. "Toch ben ik in december voor mezelf tot de conclusie gekomen, dat het moment om een punt achter mijn actieve loopbaan te zetten steeds dichterbij kwam. Sneller dan ik eigenlijk zou willen. Ik voerde hierover goede gesprekken met mijn zaakwaarnemer Rob Jansen en bij Ajax onder anderen met Frank de Boer en Edwin van der Sar. En nu maak ik het bekend", aldus de verdediger, die afgelopen zomer terugkeerde bij Ajax, maar daar geen rol van betekenis meer kon spelen.

Heitinga doorliep de jeugdopleiding van Ajax, met wie hij twee landstitels, drie KNVB Bekers en vier Supercups wist te pakken. In 2008 stapte hij voor tien miljoen euro over naar Atlético Madrid en later speelde hij ook nog voor Everton, Fulham en Hertha BSC. Het hoogtepunt van de 87-voudig international was de verloren WK-finale tegen Spanje in 2010.

De gestopte verdediger noemde de terugkeer bij Ajax 'zijn ultieme wens', maar deze pakte dus niet uit zoals gehoopt. "Het afscheid is iets eerder dan gepland. Maar ik blijf Ajacied. En meer dan dat mijn terugkeer niet is geworden dan wat ik ervan had verwacht, ga ik niet zeggen", zegt Heitinga, die dus niet rancuneus is. "Daar zou ik spijt van krijgen. En op natrappen staat rood. Na de WK-finale kan ik die kleur niet meer zien", knipoogt de oud-international.

"Ik koester de momenten dat ik mocht warmlopen en de Amsterdam ArenA explodeerde", vervolgt Heitinga, die nog wel van waarde wil zijn voor Ajax. "Hoewel ik stop, zal ik me tot het einde van het seizoen blijven inzetten om Ajax aan de titel te helpen. De jongens weten dat mijn deur altijd openstaat, zodat ze om advies kunnen vragen en tijdens het 'aftrainen' zal ik links en rechts nog een tikkie uitdelen om de boel scherp te houden. En één ding is zeker: jullie zijn nog niet van me af. Ik blijf als trainer namelijk verbonden aan Ajax", maakt Heitinga duidelijk.

[photo,95428,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen