Zivkovic strijdbaar: "Men vindt mij de beste keus"

2 februari 2016, 08:59

Ajax was deze winter naarstig op zoek naar een extra spits, maar er kwam juist een bekend gezicht terug in de Amsterdam ArenA. De verhuurperiode van Richairo Zivkovic werd vroegtijdig beëindigd, vanwege teleurstellende prestaties in Tilburg en een dunne spoeling in de Amsterdamse voorhoede. Te hoge verwachtingen heeft de pas 19-jarige aanvaller niet bij zijn terugkeer, hij is vrij realistisch.

"Ik keer nederig en strijdbaar terug", laat Zivkovic optekenen in De Telegraaf. "Ik weet dat ik me bij Jong Ajax moet melden en krijg de kans om me van daaruit in de A-selectie te knokken. Daar ga ik vol voor", stelt de jonge aanvaller, die moeite heeft om de verwachtingen waar te maken. "Mensen vergeten weleens dat ik pas 19 ben, omdat ik al een hele tijd meeloop. De druk die er nu op mijn schouders ligt, heb ik zelf gecreëerd. Het is nu aan mij om het stempel weg te poetsen."

Zivkovic spreekt tegen dat hij uit de gratie geraakt was bij Willem II en vindt dat het niet welslagen in Tilburg vooral komt door zijn positie als rechtsbuiten. "Jurgen Streppel heeft meerdere keren gezegd dat er op mijn inzet op de trainingen en in wedstrijden niks was aan te merken. Ik ben daar ook nooit in opspraak geraakt. Al is dat geen verdienste, maar heel normaal, vind ik. In het begin ook goed als spits. Maar opeens stond ik aan de buitenkant en ging het minder. Ik zei Streppel dat ik daar liever niet speelde, waarna ik kreeg te horen dat ik als spits achteraan moest sluiten. Het was daarom beter om uit elkaar te gaan."

Hard werken, dat word voor Zivkovic het devies bij Ajax. "Ik heb met Marc Overmars gesproken en nadat Ajax alle opties heeft bekeken, vindt men mij gewoon de beste keus. Dat moet en ga ik nu bewijzen. Na het vertrek van Yaya Sanogo is het mijn doel tweede spits, maar liever nog eerste keus te worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen