Klaassen: "Qua gevoel de wedstrijd van het jaar"

2 februari 2016, 15:10

Davy Klaassen is, met de Klassieker tegen Feyenoord in het zicht, duidelijk aan de beterende hand. Afgelopen zondag speelde de aanvoerder van Ajax al een half uur mee in het uitduel met Roda JC Kerkrade (2-2), nu ligt de focus op de confrontatie met de Rotterdamse rivaal. "Als alles naar wens verloopt, ben ik zondag van de partij. Het gaat de goede kant op met mijn knieblessure."

"Eigenlijk voel ik op het moment vrijwel niets mis meer", schrijft Klaassen in een blog op de Ajax-website. "Uiteindelijk heb ik een half uur gespeeld en het was heerlijk om weer op het veld te staan. Of ik zondag langer kan spelen, moeten we afwachten. Ik hoop natuurlijk van wel en op dit moment voelt het goed", aldus de dynamische middenvelder.

Klaassen rekent af met een lastige periode. "Uiteindelijk is het een frustrerende maand geweest. Ik had al wat langer last van mijn knie, maar op trainingskamp in Belek overstrekte ik hem. We hadden de hoop dat het net als de vorige week met een paar dagen rust zou genezen, maar helaas liep het anders. Ik hoopte iedere week weer van de partij te kunnen zijn, maar kreeg steeds rood licht. Dat was frustrerend. Al die tijd had ik één wedstrijd met een dikke stift omcirkeld: die tegen Feyenoord. Ik ben blij dat mijn herstel nu zo'n voorspoedige wending heeft genomen."

De captain van Ajax vindt de Klassieker altijd een speciale wedstrijd. "Je merkt het aan de hele ambiance en sfeer op de club: iedereen leeft naar een Klassieker toe. Het zijn de wedstrijden van het jaar. Misschien niet op basis van de huidige stand van de ranglijst, maar zeker wel qua gevoel. We weten dat Feyenoord in moeilijkheden verkeert en natuurlijk willen we ten koste van alles de Klassieker winnen. Toch kijken we vooral naar onszelf. We zitten zelf ook niet in onze allerbeste fase. Het spel moet beter. Voetballen kunnen we, maar er kan best een stukje durf en lef bij. Het is belangrijk dat de schwung weer in ons spel speelt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen