Ervaringsdeskundige Henry: "Guardiola wil domineren"

Jw
2 februari 2016, 18:54

In Engeland heerst opwinding over het nieuws dat Pep Guardiola komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer is van Manchester City. Analyticus Thierry Henry, die zelf enkele jaren speelde onder de Spaanse tacticus, denkt dat er een heel ander soort voetbal naar Engeland zal komen.

"Hij zal bij Manchester City een team neerzetten, die bijna tegen elke tegenstander het meeste aan de bal zal zijn. Het zal een team worden dat veel doelpunten maakt, maar ook weinig treffers incasseert. Mensen lijken nog wel eens te vergeten dat zijn teams altijd weinig doelpunten tegen krijgen", aldus Henry in gesprek met Sky Sports, de televisiezender waar hij ook voor werkt.

"Er zal veel intensiteit komen. Hij is erg veeleisend. Ik gebruik het woord 'domineren', omdat dat is wat hij wil bereiken. Of hem dat ook lukt? De tijd zal het natuurlijk leren, maar meestal lukt het hem om zijn teams dominant voetbal te laten spelen. Het wordt interessant, want hij zal zich wel moeten aanpassen aan de competitie", aldus Henry, die net als de Britse pers verwacht dat Guardiola een flink transferbudget tot zijn beschikking krijgt. "Er zullen zeker een paar grote spelers komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen