De Jong hekelt Munsterman: "Misschien is dit karma"

Jw
2 februari 2016, 19:44

Luuk de Jong heeft hard uitgehaald naar voormalig FC Twente-voorzitter Joop Munsterman. De huidig aanvoerder van PSV herinnert zich de moeilijkheden rondom zijn transfer van FC Twente naar Borussia Mönchengladbach en geeft aan geen medelijden te hebben met de kritiek op de oud-preses.

"Het ging er niet altijd even netjes en eerlijk aan toe rond mijn vertrek", zegt De Jong in het blad Helden. "Er werd een bedrag genoemd wat Twente voor me wilde hebben en Gladbach wilde dat betalen (15 miljoen). Twente wist dat er meer clubs geïnteresseerd waren in me en dacht: we schroeven het bedrag op. Uiteindelijk heb ik mijn percentage van tien procent van de transfersom laten vallen om naar Gladbach te kunnen. In mijn contract stond dat ik recht had op dat percentage. Maar ja.."

Onder bewind van Munsterman is FC Twente in een financiële crisis beland, waardoor de club uit Enschede nu moet vrezen voor haar voortbestaan. "Voor de club wilde ik absoluut niet dat dit gebeurde, laat dat duidelijk zijn.  Maar wat Munsterman betreft dacht ik: misschien is dit karma. Niet alleen ik heb problemen met hem gehad, er waren veel meer spelers die slechte ervaringen met hem hadden", licht De Jong toe.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen