AZ halve finalist na minimale zege op dapper HHC

Jw
2 februari 2016, 22:52   Bijgewerkt: 2 februari 2016, 23:08

AZ heeft dinsdagavond door een minimale zege op HHC Hardenberg de halve finales van de KNVB Beker bereikt. In Alkmaar leek het na een vroeg doelpunt van Vincent Janssen een eenvoudige avond te gaan worden voor de thuisploeg, maar de zaterdagtopklasser hield in het vervolg van de wedstrijd goed stand waardoor het tot aan het laatste fluitsignaal spannend bleef: 1-0.

fans

fans

AZ speelde lang niet zo swingend als afgelopen weekend tegen NEC, maar had aan een snelle goal van Janssen voldoende om de amateurs uit Hardenberg van zich af te schudden. Op aangeven van Alireza Jahanbakhsh kopte de topschutter van de thuisploeg na tien minuten tussen twee man via de grond prima binnen. Met debutant Levi Opdam, die de zieke Mattias Johansson verving, verzuimde AZ vervolgens door te drukken.

Vlak na de thee hield doelman Sander Danes met een goede redding op een schot van Jahanbakhsh zijn ploeg in de wedstrijd en omdat Janssen een prachtige slalom niet doeltreffend wist af te ronden bleef HHC hoop houden op een stunt. Die mogelijkheid op een stunt kwam er in de slotminuten, maar Thomas Bakker had in het strafschopgebied teveel tijd nodig waardoor Ron Vlaar kon ingrijpen. Zodoende bleef AZ op de been en bereikte de viervoudig bekerwinnaar als eerste ploeg de laatste vier.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen