Feyenoord in KNVB Beker: kentering of nieuw debacle?

Ger
3 februari 2016, 09:32

De sportieve crisis bij Feyenoord heeft met vijf opeenvolgende nederlagen in de Eredivisie historische proporties gekregen. De Rotterdamse club hoopt in het bekerduel bij Roda JC vanavond de ommekeer teweeg te brengen. De wedstrijd staat bij voorbaat onder hoogspanning, aangezien Feyenoord bij een uitschakeling de laatste kans op een prijs deze voetbaljaargang ziet vervliegen.

De Kuipbewoners spraken vorige maand nog uit in de tweede seizoenshelft tot de laatste speelronde te willen meedoen om de titel, maar dat scenario is na de dramatische reeks in de prullenbak verdwenen. De woede over de vele nederlagen kwam afgelopen weekend, na het duel met ADO Den Haag, bij verschillende 'supporters' op verwerpelijke wijze tot uiting. Middenvelder Marko Vejinovic werd bij zijn huis belaagd, terwijl onverlaten ook de woning van spits Michiel Kramer bezochten. Daar werd geschreeuwd dat de oud-speler van ADO moest 'oprotten'.

Eric Gudde Martin van Geel

Eric Gudde Martin van Geel

Uitgerekend Gudde staat er juist slecht op bij een groot gedeelte van de achterban van de Kuipbewoners. Een dag voor het duel met Roda lieten veel Feyenoord-supporters op Twitter blijken helemaal klaar te zijn met de beleidsbepaler. De hashtag #GuddeWeg was trending topic in Nederland. Onder leiding van de Schiedammer, die in december 2007 werd aangesteld als directeur, boekt Feyenoord amper vooruitgang, luidt het oordeel. Vooral het ontbreken van een topsportklimaat en de voortslepende stadionplannen worden hem aangewreven.

Van Bronckhorst heeft de voorbije dagen gemerkt dat de bedreigingen aan het adres van Vejinovic en Kramer veel hebben losgemaakt binnen zijn selectie. "Het heeft toch wel impact op de spelers. Dit soort gedrag hoort niet in het voetbal thuis. Sterker nog, dit hoort sowieso niet in het leven thuis. Alleen het gebeurt wel, helaas. We moeten ze steunen en hier als groep uitkomen."Beide spelers krijgen ondersteuning vanuit de club. "Maar we hebben niet overwogen om ze buiten de selectie te laten", aldus de Feyenoord-coach.

In alle commotie hoopt Van Bronckhorst dat zijn ploeg in het bekertoernooi tegen Roda een einde kan maken aan de slechtste reeks in de clubhistorie. "We gaan om te winnen, we willen in die koker zitten. Als dat lukt plaatsen we ons voor de halve finale, terwijl we nog steeds derde staan in de competitie, hoe ongelooflijk dat misschien lijkt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen