Officieel: Nigel de Jong strijkt neer in Los Angeles

3 februari 2016, 17:22

Wat de afgelopen tijd al zwaar in de lucht hing, is woensdag officieel geworden: Nigel de Jong gaat aan de slag in de Verenigde Staten. De 31-jarige middenvelder heeft een contract getekend bij Los Angeles Galaxy, dat de komst van onze landgenoot officieel gemaakt heeft.

Het is nog wachten op een werkvergunning, maar de deal is dus in kannen en kruiken. De Jong is afkomstig van AC Milan, dat het contract van de routinier afgelopen maandag liet ontbinden. Dat maakte voor de middenvelder de weg vrij om transfervrij naar LA te verkassen. Voor het waarmaken van zijn 'American Dream' speelde De Jong naast Milan ook voor Ajax, Hamburger SV en Manchester City. Het jeugdproduct van Ajax is 81-voudig international van Oranje, waarmee hij actief was op de WK's van 2010 en 2014.

"Nigel is een ervaren middenvelder, die de spelers om hem heen zal helpen om beter te worden", zegt Bruce Arena, de hoofdcoach en algemeen manager van LA Galaxy. "Hij zal van toegevoegde waarde zijn op het veld en ons team op alle vlakken versterken. We kijken ernaar uit om hem aan het werk te zien bij onze club."

De Jong speelde 79 officiële wedstrijden voor AC Milan. Hij startte dit seizoen als captain bij de rood-zwarte grootmacht, maar verdween al snel uit beeld. Een overstap naar de VS heeft dus uitkomst geboden voor de middenvelder. In LA wordt hij ploeggenoot van onder meer Steven Gerrard, Robbie Keane, Giovani Dos Santos, Ashley Cole en Jelle Van Damme.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen