Fer wil nieuwe Premier League-kans dolgraag pakken

3 februari 2016, 18:33

Op de slotdag van de winterse transferperiode kreeg Leroy Fer alsnog zijn transfer naar de Premier League te pakken. De Nederlandse middenvelder heeft zich op huurbasis verbonden aan Swansea City, dat geen optie tot koop bedongen heeft in de deal. De 26-jarige Oranje-international is dolblij met de kans bij de club uit Wales.

"Ik ben zeer verheugd met mijn komst naar Swansea. Ik vind dit een mooie club en bovendien is dit een geweldige kans voor mij", aldus Fer, die bij The Swans ploeggenoot wordt van Marvin Emnes. "Ik moest tijdens de eerste helft van het seizoen nog in het Championship spelen, waardoor ik erg blij ben met deze stap. Swansea is een zeer goede club, waar fantastisch voetbal gespeeld wordt. De speelstijl lijkt op wat wij in Nederland graag doen, van achteruit opbouwen. Het past dus perfect bij mij", glimlacht de middenvelder.

Het krachtmens hoopt komende zaterdag voor Swansea te debuteren, in het thuisduel met Crystal Palace. "Ik ben in ieder geval fit genoeg om te spelen", verzekert Fer. "Ik heb al met de groep meegetraind en ben klaar voor een basisplaats. Hopelijk om ik zaterdag aan spelen toe voor de eigen fans. Ik ben in ieder geval multi-inzetbaar, wat de coach veel opties geeft. We zullen zien waar hij voor kiest", stelt onze landgenoot op de clubwebsite.

Swansea-manager Alan Curtis was uitermate positief over de kersverse aanwinst. "Hij is een geweldige toevoeging voor onze selectie", vindt de oefenmeester, die even op interim-basis als hoofdcoach actief was, maar nu Francesco Guidolin voor zich heeft. "Leroy is speler die we nog goed kennen van zijn tijd bij Norwich City en Queens Park Rangers. Hij brengt ons iets extra's voor op het middenveld. Hij weet hoe hij moet scoren en ik ben er zeker van dat hij van waarde zal zijn", aldus Curtis volgens de BBC.

[photo,83473,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen